Не е толкова важно откъде в страната  е влязъл един

...
Не е толкова важно откъде в страната  е влязъл един
Коментари Харесай

Разследващ журналист: Странно, че искаха да погребат набързо Ангел Христов

Не е толкоз значимо от кое място в страната  е влезнал един от братята Галеви - Ангел Христов. Ако 1000 мигранти могат да преминат границата за един ден, за какво един човек с такива благоприятни условия да не може да премине границата.

Това разяснява пред бТВ проверяващият публицист Йово Николов.

Имам съществени съмнения, че този човек не е прекосявал постоянно границата, макар, че е бил търсен, естествено без знанието на страната, само че това е една от емблематичните фигури за страната. Аз ги помня още 94 година. 97-98 година Ангел Галев стана част от проведената престъпност, а Ангел Христов беше чиновник на районното звено за проведената престъпност и бяха уволнени откакто станаха известни като бандата на офицерите. Впоследствие 2008 година те владееха град Дупница и то благодарение на партиите. И не считам, че с тяхното изгубване от града тяхното въздействие стана по-малко. Така че съмненията ми, че те са участвали в града през тезци интервали, в които са била търсени, са изцяло действителни, разяснява той. 

Няма по какъв начин това да е ставало със знанието на страната, само че със знанието на избрани фигури от страната. От изнесените стенограми излиза наяве, че през целия интервал на прехода тези фигури са били много авторитетни с благоприятни условия, тъй че влизането и излизането от България е най-малкия проблем, разяснява журналистът.

За мен е необичайно, че околните желаеха толкоз бързо Ангел Христов да бъде заровен, несъмнено и реакцията на страната беше бърза поради абсурда, който с е подвигна, тъй като този човек е търсен от Интерпол. Една от аргументите съгласно мен, един знаците, че той е бил у нас дълготрайно време е бързината, с която той е заровен. В смисъл, че приказката, че той се е прибрал у нас, прегърнал е жена си, развълнувал се е и е умрял, е някак си много обикновена. Тук евентуално е управлявал бизнеса си. Те бяха упрекнати в пране на 35  млн. лв., уточни той.

БОП когато желае да прикрие някого, го прави собствен помощник. В доста случаи може и това да е станало с братята Галеви, разяснява той.

И добави, че сега най-вероятно има разбъркване на пластовете.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР